fredag 28 augusti 2015

Vi startar vårt första tema: Norden

Nu är vi igång med en ny spännande termin! Nu är det dags att starta höstens första tema som kommer att handla om Norden.


Vi ska sätta igång med ett temaarbete som heter Norden. I det temat är det tänkt att ni alla ska få möjlighet att lära er mer om Norden. Det är ett tema som innehåller svenska och geografi.

 I arbetsområdet ”Norden” ska du få möjlighet att utveckla:

  • kunskaper om natur- och kulturlandskap och de processer som formar jorden och vilka konsekvenser det kan få för människor och natur 
  • kunskaper om samband mellan natur och kulturlandskap, naturresurser och hur befolkningen är fördelad 
  • kunskaper om kartan, hur den är uppbyggd och hur man använder den
  • kunskaper om namn och lägen på länder, städer, vatten och berg i Norden 
  • din förmåga att undersöka omvärlden med hjälp av kartor 
  • kunskaper om minoritetsspråk i Sverige samt skillnader mellan de nordiska språken 
  • kunskaper för att  skriva en argumenterande text i svenska utifrån vårt tema
Hela den pedagogiska planering kan du läsa här. Läs igenom den och se vad du förstår så ska vi prata mer om den i veckan som kommer.

Jag kan nämligen tänka mig att ni redan kan en hel del om det här temat och det vill jag gärna veta mer om! I texten om vad ni ska få möjlighet att utveckla finns det en del ord som kanske är svåra, de orden har jag kursiverat (gjort så att de lutar). Ibland frågorna nedan finns det en fråga som handlar om de kursiverade orden men är det fler ord som är svåra så får du gärna skriva om dem med.

Tänk på att svara med hela meningar och så utförligt som du kan, då hjälper du både mig och dig själv eftersom vi båda får veta vad du kan! Om du känner att du inte kan svara på frågorna så vet du nu vad du kommer att kunna svara på för frågor om några veckor!

   
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar