söndag 11 maj 2014

Vi startar Tema lag och rätt

Nu är det dags att fortsätta arbetet med kunskapskravet i samhällskunskap. Vi har tidigare jobbat med reklam och det kan man säga är mediala strukturer. Nu ska vi jobba vidare med rättslig struktur.
Eleven har mycket goda kunskaper om olika samhällsstrukturer. Eleven visar det genom att undersöka hur sociala, mediala, rättsliga, ekonomiska och politiska strukturer i samhället är uppbyggda och fungerar och beskriver då komplexa samband inom olika samhällsstrukturer. I beskrivningarna kan eleven använda begrepp på ett väl fungerande sätt. 

Ditt första uppdrag i det här temat består av tre delar. Det är att titta på en film, svara på frågor och hitta och ta med en nyhetsartikel. Ditt uppdrag ska vara löst till fredag vecka 20.

Del 1: Titta på film
Logga in på avmkr.se och titta på filmen som heter Den svenska lagen.
Tänk på att logga in och titta på filmen i god tid ifall det krånglar med tekniken. Du får gärna se filmen i skolan på morgonen eller eftermiddagen om du vill. 

Del 2: svara på frågorDel 3: Leta efter en nyhetsartikel som på något sätt handlar om lag och rätt
Ta med dig artikeln till skolan. Du kan fota av den, maila länk till dig själv eller klippa ut från en tidning om du får.

Ser fram mot att starta temat tillsammans med er på fredag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar