onsdag 28 maj 2014

Vi avslutar temat Lag och rätt

Nu har vi jobbat ett par veckor om lag och rätt. Vi läste klart boken om Pappa Polis som handlade om ett  brott, vi har sett filmer, löst en frågesport och vi har pratat mycket om konsekvenser av brott för individ, familj och samhälle.

Avsluta temat

Nästa vecka ska vi avsluta temat. Det ska vi göra på två sätt.

1. I grupper om 3 eller 4 ska ni få spela in en film som gestaltar - visar oss andra vad ni har lärt er. Uppdraget ni har fått är att på något sätt svara på frågorna Varför har vi lagar? och Vad händer om man bryter mot lagar? Vilka konsekvenser blir det. Det var de stora frågorna som vi startade temat med.
Man kan redan nu fundera på hur man skulle vilja att manuset ska vara. Filmerna lägger vi sedan här på bloggen. Det är inte tänkt att ni ska agera skådespelare utan använda den teknik som finns i form av appar osv. Vi spånade lite i tisdags om det här.

2. Alla ska få svara på frågor enskilt i "Jag kan boken".

Förberedelse
Som förberedelse för båda aktiviteterna är det en bra ide att titta igenom de inlägg som finns här på bloggen om lag och rätt. Klicka här så kommer de fram!

Vi har tittat på en film på avmkr.se som heter Ungdomar och brott - skadegörelse den har nummer V1361-2. Om du har missat den eller inte kommer ihåg är det bra att se den igen. Glöm inte filmen som alla skulle se inför vi startade temat. Den kan du se igenom om du vill. Vad den hette finns med i det inlägget som handlade om att vi startar temat.

Vi jobbade även med en frågesport på brottsrummet.se Gör gärna den igen! Direktlänk hittar du här! Det fanns mycket att läsa på den sidan så du kan titta runt lite mer om du vill. Där fanns bland annat en ordlista om du behöver repetera svåra ord som vi har pratat om.


Ser fram mot skapandet av film och läsa era tankar kring lag och rätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar