onsdag 17 april 2013

Frågor om SOS alarm

Tack Ellen för att vi fick lära oss mer om hur det fungerar med SOS alarm.

Vi fick veta mycket om vilka samband det finns mellan att man ringer och det som händer sedan. Vi fick också veta vilka konsekvenser det kan bli om man busringer in till 112. Alla samtal måste besvaras vilket gör att ett samtal som är på riktigt får vänta medan bussamtalet besvaras. Det kan ge fruktansvärda konsekvenser för den som t ex är allvarligt skadad. Därför har vi lovat att sprida och berätta för alla att man absolut aldrig får ringa 112 i onödan.
källa


Det var många intressanta frågor som vi fick besvarade. Det kan nog vara så att man har kommit på fler frågor efteråt. Vilken tur att vi får fortsätta att fråga! Ellen har lovat att besvara dem.

Har du inte fråga får du gärna berätta vad om det du har lärt dig!3 kommentarer:

 1. ELlen, du sa att det var ca 4500/5000 samtal ni fick in till SOS ALARM 112 varje dag, men min fråga är om det bara var i Växjö eller den där "gränsen" ni drog ungefär vid Göteborg? Kanske lite svårt att förstå min fråga, men hoppas att du kan svara. //Lisa :D

  SvaraRadera
 2. Hej Lisa !
  Den mer sannolika siffran på inkommande anrop/samtal vi får till oss på Sos är drygt 4000,tog nog i lite för mycket ;) Det är INTE bara 112 samtal utan alla samtal total. Det kan tex vara räddningspersonal,ambulanspersonal,polis,securitas,larminstallatörer och många många fler.
  Jag förstår precis vad du menar med "gränsen" och ja, det är i höjd med Göteborg, tvärs över Sverige och sedan hela vägen ner till Skåne som alla samtal kommer ifrån.
  Hälsningar Ellen :)

  SvaraRadera
 3. Tack! Nu förtår jag! //Lisa

  SvaraRadera