onsdag 12 juni 2013

Tack alla goa sexor!


Tänk att det redan har gått ett helt läsår. Det känns inte så länge sedan som vi först möttes i klassrummet. Från fem olika klasser skulle vi tillsammans försöka bli en klass. Det gick och det gick bra!

När jag läser era texter om "Hur ni har haft det i 6:an" blir jag så glad, så glad för att ni alla har haft roligt, trivts med klasskompisarna och för att ni känner att ni har lärt er massor.

Ni fick bland annat berätta om vad ni kommer att minnas bäst från det här året. Det tänkte jag också berätta om. Jag kommer minnas väldigt mycket men framförallt alla våra diskussioner. Ibland var det inte någon rolig anledning till att vi hade dem men de allra flesta gånger handlade det om något från våra teman. I de här diskussionerna har jag sett hur alla tillslut har deltagit och varit engagerade. Hur ni har diskuterat med en ömsesidig respekt och med stor vilja att lyssna på varandra. Av alla diskussioner så kommer jag nog minnas de om "Tusen gånger starkare" allra mest. Vad många mönster vi fick syn på och kommer ni ihåg diskussionen om hur man kan använda boken för att få syn på sin egen verklighet! Fantastiskt.

Med tanke på våra diskussioner så passar de här meningarna som jag hittade på några lappar.  Lapparna med tankar om respekt kommer från temat som vi började med i höstas "Jag och min omvärld":
Respekt för mig är att alla är värda lika mycket och man behandlar alla rättvist. Att man lyssnar och försöker förstå alla människor.

Ordet respekt betyder att man ska respektera hen. Om någon pratar ska man inte avbryta. Man ska respektera att man t ex förlorar på fotbollen  och inte börja tjabba om det. Ha respekt för människor. En av livets meningar.
Kloka ord att ta med sig och tänka på i mötet med andra.

Jag har fått så många kloka och goda råd av er i texten som ni skrev. Jag ska tänka på det där med informationen om läxor så att det blir tydligare, jag ska träna mycket på att inte lyssna på den som pratar rätt ut och jag ska absolut fortsätta med bloggen! Och jag lovar att jag ska tjata på nästa gäng så att de blir, precis som ni, mästare på att motivera, argumentera och utveckla texter!

När ni nu möter nya utmaningar vill jag bara påminna era om:
tänk på allt ni kan och att det går att lösa uppgifter även om de verkar svåra. Det har ni bevisat om och om igen. Sätt gärna på er skrytlappen då och då!


Titta gärna in här på bloggen och kommentera ibland. Men framförallt - titta gärna in i klassrummet så jag får träffa er igen!

Många kramar och ett stort tack för ett väldigt roligt läsår!

Therese


5 kommentarer:

 1. Ett stort tack alla goa 6:or för ett fantastiskt bra år på Bäckaslöv!
  Ni har jobbat hårt och lärt er mycket. Det har jag följt både direkt och i diskussion med era lärare... men det jag framförallt kommer att minnas er för är att ni är så goa, trevliga, schyssta på alla sätt!
  Varmt välkomna tillbaka och hälsa på!!
  Ett stort tack också till dig Therese som har jobbat hårt och som hjälpt till att lyfta våra 24 goa 6:or både kunskapsmässigt och socialt under detta år! Ett tack även till er andra lärare som jobbat med detta goa gäng!
  Ha en riktigt skön sommar och lycka till med allt i framtiden...;-))
  // Torbjörn (rektor)

  SvaraRadera
 2. Jag kommer verkligen sakna denna bloggen och jag har även spridit den vidare till andra som kommer in och kollar på den, nästan alla säger det samma...
  ''Vilken nytänkade fröken du har'' , ''Mycket praktisk'', ''Hoppas att hon fortsätter''.
  Så du har fått många positiva tankar utifrån också!
  Du är alltid älskad av många och en av dem är mig! Hoppas att du verkligen orkar fortsätta för du är inte ersättnignsbar... :)

  Kram Sofie

  SvaraRadera
 3. Tack, tack, tack! :-)
  Vad roligt att du visar bloggen och att responsen blir så positiv. Jag ska absolut fortsätta med den. Det har varit väldigt roligt att jobba med den tillsammans med er. Ni har ju varit med och haft synpunkter och det har hjälpt mig massor.

  Jag hoppas att du kommer att titta in lite då och då och ge en kommentar på det som vi jobbar med. Det skulle jag uppskatta!

  Återigen, tack för de fantastiska orden. De värmer och gör att jag absolut kommer orka fortsätta!
  Kram Therese

  SvaraRadera
 4. Hej! Nu har jag varit inne och tittat på bloggen
  //TINDRA.

  SvaraRadera